Recept

Pasta med krämig ricotta, rökt lax och gräslök

Pasta med krämig ricotta, rökt lax och gräslök - Galbani
Gör så här

I det här snabba och enkla laxpastareceptet ska du först göra en ostmousse.

Vispa Ricotta Galbani och tillsätt den finhackade gräslöken. Glöm inte att krydda såsen lätt med peppar och rör om väl.

Sedan är det dags att förbereda fisken. Skiva den rökta laxen i tunna skivor och rör ned i ricottamoussen. Häll i lite grädde för att få såsen riktigt krämig, eller mjölk om såsen redan är tillräckligt tjock.

För sedan över blandningen till en stekpanna och värm på svag värme i några minuter. Låt såsen koka ihop under omrörning och tillsätt sedan en tesked olivolja. Salta och peppra om det behövs och dra sedan bort stekpannan från plattan.

Nu har det blivit dags att ta itu med själva pastan. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Häll i två matskedar olja när vattnet kokar och lägg sedan i pastan. Välj spagetti eller tagliatelle och koka al dente enligt instruktionerna på förpackningen.

Häll av vattnet när pastan är färdigkokt.

Blanda pastan med den krämiga ricottasåsen och de rökta laxskivorna. Tillsätt lite vitlök och riven ost för mer smak.

Lägg upp pastan på en tallrik och garnera med ost. Ge en extra smakskjuts med örtkryddor som dill eller basilika.

Det här receptet kan göras med tagliatelle, spagetti eller makaroner och kombineras med en smakrik och fyllig pastasås av ost och kryddor som fulländas av laxen.

På tal om ost: Visste du att ricottan även kan användas på andra vis i andra tagliatellerecept med samma ingredienser? Koka pastan och torrstek fläsk i en stekpanna på svag värme.

Använd olivolja i stället för smör i en vegetarisk variant. Tillsätt den vispade osten och späd med lite grädde. Knäck sedan ned två äggulor under hastig vispning så att de inte hinner stelna. Så enkelt fixar du en utsökt carbonarasås till tagliatellen.

Tips från Miamissimo

Ett litet tips från kocken: Om du inte har någon lax hemma kan du använda skalade räkor och fräsa dem i lök. Glöm inte de obligatoriska citronskivorna till denna skaldjursrätt!

För att variera smaken kan du göra en tomatsås till tagliatellen med rökt lax. För att göra det bryner du en finhackad schalottenlök i smör i en kastrull.

Tillsätt sedan den finskurna tomaten och låt koka på svag värme i några minuter. För extra röd färg på såsen kan du tillsätta en tesked tomatpuré. Som smaksättning kan du klippa lite färska örtkryddor direkt över tallriken. Smaka av med salt och dra sedan av från plattan. Häll därefter i två uppvispade ägg i såsen och rör om.

Den kvarvarande värmen är tillräcklig för att såsen ska tjockna. Häll sedan över den färdiga såsen över den kokta tagliatellen. Torrbryn laxstrimlorna i en stekpanna och häll i grädde eller annat matfett innan du blandar i dem i pastan. Din laxpastarätt är färdig. Smaklig måltid!

Välj gärna en paj med säsongsfärska frukter, eller en frestande fruktsallad med glass till efterrätt. Ett annat passande alternativ är pannkakor med choklad eller en klassisk men alltid lika populär äppelkaka.

Du kan säkert hitta något enkelt recept på sockerkaka eller nötkaka för en fin avslutning på middagen.

Hjälp matsmältningen på traven genom att servera efterrätten med en kopp örtte. Smaklig måltid!

Se våra populäraste pastarecept:

Ricottapasta med pesto och parmesanost

Pasta all’Amatriciana med ricotta

Pastagratäng med purjolök, chorizo och ricotta

Spagetti med rökt lax och Il Gusto-pestoost

Laxlasagne

Dela det här receptet Länken har kopierats.