Svamprisotto - Galbani
Gör så här
Découvrez la recette pas à pas en vidéo Risotto aux Cèpes

Gör din egen persillade genom att blanda vitlök och några kvistar färsk persilja.

Bryn svampen i rikligt med olivolja i en stekpanna.

När svampen har fått fin färg häller du i persiljeblandningen och kryddar med salt och peppar. Lägg upp på ett hushållspapper.

Skala och finhacka en lök. Svetta den i en kastrull med lite olivolja och en nypa salt.

Häll i risottoriset i kastrullen och det vita vinet och låt reducera.

Häll i lite kycklingbuljong och rör om med jämna mellanrum.

När riset har absorberat all buljong häller du i lite till och gör om proceduren så många gånger det behövs.

Tillsätt några klickar smör och Parmigiano Reggiano Galbani och lägg på locket i 2 minuter för att ge risotton den rätta konsistensen.

Lägg sedan i den brynta svampen och mer Parmigiano Reggiano Galbani för att få till den karaktäristiska risottosmaken.

Lägg upp risotton i djupa tallrikar och ät med detsamma.

Se våra populäraste recept:

Svamp- och fläskrisotto
Kyckling- och champinjonrisotto
Grön risotto med Il Gusto grön pestoost och valnötskross
Risotto med gul paprika och tomat

Dela det här receptet Länken har kopierats.