Sorrentopenne - Galbani
Gör så här

Gammal hederlig pasta blir aldrig tråkigt! I det här pennereceptet avslöjar vi hemligheten bakom de enkla men ack så goda italienska rätterna. Håll till godo!

2. Hetta sedan upp en stekpanna, helst med tjock botten, och bryn den pressade vitlöken i lite olja. Lägg i tomaterna, smaksätt med en nypa oregano och några blad basilika och salta och peppra. Låt koka på hög värme i 15 minuter.

3. Koka under tiden pennen (helst slät penne) i en stor kastrull med saltat vatten. Koka den al dente (det vill säga med lätt tuggmotstånd) enligt tidsangivelsen på förpackningen.

4. Häll sedan av vattnet och blanda pastan med en skvätt olivolja.

5. Häll över pastan i en ugnsform som är inoljad i botten och på kanterna.

6. Lägg finskurna skivor Mozzarella Cucina Galbani ovanpå pastan.

7. Häll över tomatsåsen och strö över Parmigiano Reggiano D.O.P. Galbani.

8. Grädda i ugnen i 200 °C i ungefär 10 minuter tills osten har smält ihop med tomatsåsen till en tjock och doftande röra. Servera förslagsvis med en rucolasallad. Så var det klart – bara att hugga in!

Tips från Miamissimo

Tips:

Varianter:

Det här receptet har många varianter, till exempel penne med skaldjur, fisk eller kött. Utgå bara från grundreceptet och gör en penne med skaldjur, finfördelad tonfisk eller strimlat kycklingbröst. Eller så kan du bryna vitlök och köttfärs (kalv eller nöt) eller olika slags skivad korv innan du tillsätter tomaterna och kryddorna. Prova även det fantastiskt goda receptet på laxpenne med spenat. Täck pennen med laxfilébitar och ett lager spenat (som du har tillagat med lite vitlök och citron) och strö över lite Mascarpone Galbani och mozzarella. Du kan även göra samma recept med räkor.

Prova även pestopenne (grön basilikapesto eller röd pesto gjord på soltorkade tomater) med riven parmesanost från Galbani och pennesallad. Fräscht och läckert!

Fler recept:

Penne med sparris och ricotta

Mezze penne för finsmakare

Pennette med två sorters ostar

Pennette Rigate

Gorgonzolapenne

Pennette med zucchini och Galbanino

Pennette med rödkåls- och mascarponesås

Bayernpenne

Dela det här receptet Länken har kopierats.