Vaniljtiramisu - Galbani
Gör så här

Det här är ett snabbt och enkelt recept på en utsökt vaniljtiramisu, den obligatoriska italienska dessertklassikern.

Vispa hårt äggulorna med florsockret och vaniljsockret i en stor skål tills blandningen blir vit.

Tillsätt Mascarpone Galbani och blanda ordentligt.

Vispa upp äggvitorna till ett hårt vitt skum och rör försiktigt ned dem i mascarponekrämen så att du får en mousseliknande blandning.

Häll upp kaffet och marsalavinet i en stor djup tallrik. Späd ut med lite vatten och rör om så att allt blandas.

Doppa fingerkexen hastigt i vätskan så att de blir mjuka men inte går sönder.

Lägg ut ett tätt lager av kaffe- och vinindränkta kex i en stor form eller i små dessertskålar.

Täck kexen med hälften av mascarponekrämen, lägg ut ett nytt lager kex och avsluta med ett nytt lager mascarponekräm.

Ställ in i kylskåpet i 12–24 timmar.

Pudra vaniljtiramisun med kakao eller lite röd bärsaft eller några hela hallon före servering.

Tips från Miamissimo

Om du inte har något vaniljsocker kan du använda vaniljextrakt.

Varianter:

Våra andra tiramisurecept:

Kaffetiramisu
Vaniljtiramisu med persika
Pepparkakstiramisu med mango och vanilj
Vaniljtiramisu med nektarin
Vaniljtiramisu med ananas och choklad
Vaniljtiramisu med ananas och passionsfrukt

Dela det här receptet Länken har kopierats.