Recept

Parmesan & sotad sparristart med rostade pinjenötter på smördeg

Parmesan & sotad sparristart med rostade pinjenötter på smördeg - Galbani
Gör så här

1. Marinera 1 knippe sparris i 1 msk olivolja och lite salt. Sota sparrisen i en torr, het stekpanna i ca 1 minut, så de får färg runt om.

2. Rör ihop 1 dl crème fraiche med 1 dl Galbani ricotta. Smaka av med salt och peppar.

3. Skär 2 st smördegsplattor i 6×4 cm stora fyrkanter och lägg på bakplåtspapper.

4. Pensla smördegen med 1 ägg och lägg en klick av ricottaröran i mitten av smördegen.

5. Skär sparrisen i ca 5 cm långa bitar och lägg i ricottaröran.

6. Grädda i varmluftsugn på 175 grader i ca 15 minuter.

7. Låt svalna lite innan du toppar med 30 g rostade pinjenötter. Riv över ca 40 g parmesan och servera.

Buon appetito, buon aperitivo!

Dela det här receptet Länken har kopierats.