Recept

Aubergine- och mozzarellapaj

Aubergine- och mozzarellapaj - Galbani
Gör så här

Denna aubergine- och mozzarellapaj bjuder på ett annorlunda tillagningssätt av pastan.

Koka upp vatten med önskad saltmängd och lägg i pastan.  Sila pastan och ställ den åt sidan.

Tips från Miamissimo

Om du vill ge mer smak åt pastan kan du lägga i en eller två buljongtärningar i kokvattnet och en tesked olivolja och lite örter från Provence.

Skölj auberginerna  och skär dem i tunna strimlor.

Skala och skär finhacka lök.  Stek i två matskedar olivolja tillsammans med auberginen. När grönsakerna börjar  få färg täck dem med tomatpuréen och krydda med salt och peppar. Låt puttra på mycket låg värme i cirka 20 minuter.

Smöra generöst en bakform med kanter. Lägg ett första lager pasta, täck med tomat- och grönsakstoppning och strö över Mozzarella Galbani. Upprepa tills du är nöjd, slutligen smula över brödsmulor och Parmigiano Reggiano D.O.P. Galbani.

Baka i 15 till 20 minuter vid 180 ° C.

Dela det här receptet Länken har kopierats.