Recept

Makaroner carbonara

Makaroner carbonara - Galbani
Gör så här

Det första steget i det här italienska receptet är att göra en klassisk carbonara. Vispa ihop grädden och äggulorna i en skål.

Tillsätt sedan Gran Gusto Galbani, salt och peppar och en nypa muskotnöt. Eftersom receptet är tänkt som en huvudrätt kan du göra det mer mättande och smakrikt genom att även tillsätta andra ingredienser, till exempel charkuterivaror, fisk eller kycklingbröst.

Innan du gör färdigt såsen kan du koka upp (eventuellt saltat) vatten i en stor kastrull. Lägg i makaronerna i det kokande vattnet och koka dem al dente enligt kokanvisningarna på paketet.

Slå av pastans kokvatten i ett durkslag.

Häll i lite extra jungfruolivolja i en teflonpanna och sätt på plattan på högsta värmen. Bryn fläsket i 5 minuter så att det mesta av fettet tränger ut.

Blanda ned det brynta fläsket i ägg- och gräddblandningen och häll i makaronerna.

Avsluta genom att hälla i Ricotta Galbani, rör om och servera varmt.

Snåla inte på osten. Strö över ett tjockt lager riven parmesanost på varje tallrik innan du serverar. Om du vill kan du öka ostdosen ännu mer med emmentaler.

Tips från Miamissimo

Även den vane pasta carbonara-ätaren kommer garanterat att uppskatta den här kombinationen av makaroner och klassisk italiensk ricotta med carbonara, en av de mest omtyckta traditionella italienska såserna.

Fler recept:

Pastagratäng med köttbullar
Makaroniröra
Pasta med rucolapesto och getost
Ugnsbakad makaronigratäng

Dela det här receptet Länken har kopierats.