Recept

Pepparkakscheesecake

Pepparkakscheesecake - Galbani
Gör så här

Här är det berömda receptet på pepparkaks- och ricottacheesecake. Det är en mjuk kaka som är mycket enkel att göra.

Sätt på ugnen på 180 °C innan du ger dig i kast med ingredienserna.

Skär smöret i små bitar och lägg i en skål. Smält det sedan i mikrovågsugnen på roterande värme så att det inte bränner vid.

Krossa pepparkakorna i ganska små bitar i en mortel.

Häll i det smälta smöret i morteln och röra om väl så att smöret smälter in i pepparkakskrosset. Bred sedan ut denna pepparkaksröra i formen. Börja med botten och tryck ut en bit upp mot sidorna. Ställ svalt.

Nästa steg är att separera äggulorna från vitorna i två olika skålar.

Vispa ricottan (storätaren kan byta ut ricottan mot Philadelphiaost för en ännu smaskigare cheesecake), crème fraichen, äggulorna och vaniljextraktet i den första bunken. Fortsätt vispa tills du har en slät och ganska tjock massa.

Häll i äggvitorna i en annan bunke med en nypa salt och vispa till ett fast, vitt skum med elvisp. Börja på den långsammaste nivån och öka sedan vispens hastighet gradvis var 30:e sekund tills du når maxhastighet. Rör sedan försiktigt ned det vita skummet i den andra massan medan du fortsätter att vispa lätt.

Ta fram den pepparkaksklädda formen och täck med massan. Tänk på att smöra formen eller klä den med ett bakplåtspapper så att det blir lättare att ta ut cheesecaken efteråt. Det lättaste och snabbaste är förstås att använda en praktisk silikonform för bakning.

Sätt in pepparkakscheesecaken i ugnen i en timme. Överskrid inte gräddningstiden även om kakan verkar ogräddad i mitten. Det räcker att den får stå kvar i ugnen i ytterligare en timme med värmen avstängd.

Medan du väntar kan du skriva ned egna kommentarer om de olika stegen i den här pepparkakscheesecaken i din receptsamling.

Ta ut kakan och låt den svalan innan du tar ur den ur formen.

Pepparkakscheesecaken avnjuts godast kall. Ställ den därför i kylskåpet i minst 12 timmar så blir den extra god.

Tips från Miamissimo

Tips och varianter:

Se våra populäraste cheesecakerecept:

Citroncheesecake
Cheesecake med vit choklad och hallon
Italiensk cheesecake
Stracciatella-cheesecake

Dela det här receptet Länken har kopierats.