Recept

Ligurisk cannelloni

Ligurisk cannelloni - Galbani
Gör så här

Vitaminspäckad äkta cannelloni utan kött för alla vegetarianer!

2. Häll av vattnet och hacka gurkörten fint. Blanda i den i en bunke med Ricotta Galbani.

3. Skiva vitlöken och bryn den på hög värme i en stekpanna, helst med tjock botten. Tillsätt en matsked olivolja och rör om.

4. Häll sedan i de krossade tomaterna och grädden i stekpannan. Salta och peppra och låt sjuda på svag värme i 5 minuter.

5. Ta fram en annan kastrull och koka lasagneplattorna i saltat vatten.

6. Sänk därefter genast ned dem i kallt vatten så att kokningen avstannar. Ta sedan upp dem och låt dem rinna av.

7. Gör cannellonirullar genom att placera en klick ricotta- och gurkörtsblandning på varje lasagneplatta och sedan rulla ihop.

8. Lägg ut några klickar smör i botten på en ugnsform. Bred ut lite sås över botten och lägg ut cannellonirullarna ovanpå.

9. Häll resten av såsen över cannellonirullarna, strö över Gran Gusto Galbani och gratinera sedan i ugnen i 180 °C i ungefär 20 minuter.

10. Strö cannellonirullarna med några finhackade basilikablad före servering.

Tips från Miamissimo

Tips:

Varianter:

Dela det här receptet Länken har kopierats.