Recept

Italiensk bruschetta

Italiensk bruschetta - Galbani
Gör så här

Börja med att skala, skära och skiva löken. Hetta upp en matsked olivolja i en stekpanna och bryn löken tills den blir gyllenbrun.

Skölj och tärna de mogna tomaterna och lägg i dem i stekpannan med löken.

Tillsätt basilikan och den skivade vitlöken och salt och peppar.

Låt sjuda på svag värme i 20 minuter och dra sedan bort från plattan.

Nästa steg är att sätta på ugnen på 180 °C. Välj ett bröd du gillar. I det här klassiska italienska receptet kan man använda formbröd, lantbröd, baguette eller liknande.

Rosta brödskivorna och gnid in de rostade, varma brödskivorna med en vitlöksklyfta.

Bred sedan ut en stor matsked tomatsås över brödskivorna och täck med mozzarellaskivor.

Krydda brödskivorna med lite färsk basilika och strö sedan över med Parmesan Galbani om du gillar ost.

Sätt in brödskivorna i ugnen i 5–10 minuter (ta ut dem när osten har smält och blivit lätt gratinerad).

Lägg upp sallad på en tallrik. Gör en salladsdressing genom att blanda ihop en matsked olja och lite vinäger.

Skär sedan skinkan i små rullar och lägg ut dem över isbergssalladen eller den blandade grönsalladen.

Sista steget är att garnera salladen med några valnötter om du gillar krispighet. Lägg sedan upp det färdiga tillbehöret på en tallrik bredvid bruschettan och njut!

Tips från Miamissimo

Om du är vegetarian blir det här receptet godast med en köttfri bolognesesås.

Varianter: