Fyllda auberginer - Galbani
Gör så här

Använd stora auberginer. Skölj dem och skär bort ändarna innan du delar dem på längden. Gör ett snitt i varje auberginehalva och ta ut innanmätet med hjälp av en kniv. Ställ auberginehalvorna åt sidan.

Hacka auberginens innanmäte eller skär det i små kuber. I en stekpanna, bruna dem med vitlöksklyftor och en virgin olivolja.

Låt puttra i några minuter på låg värme. Ta bort vitlöksklyftorna och tillsätt köttet. Fortsätt att bryna i några minuter innan du tillsätter tärnade tomater. Krydda med salt och peppar.

Stäng av värmen, tillsätt sedan tärnad Mozzarella Cucina 400 g, Parmigiano Reggiano D.O.P. 60g Galbani, hackad basilika och ett ägg. Använd en spatel för att blanda allt.

Fyllningen är nu klar, allt du behöver göra är att garnera äggplantorna med en matsked. När auberginerna är välfyllda kan du strö över toppen med riven Gruyereost och brödsmulor eller lägga till några blad persilja.

Förvärm ugnen till 180 ° C. Häll en kopp vatten i botten av en gratängform, lägg äggplantorna ovanpå och baka vid 180 ° C i cirka 40 minuter.

När auberginerna har gratinerats tar du dem ur ugnen. Låt svalna innan du serverar!

Dela det här receptet Länken har kopierats.