Recept

Spagetti med pesto och körsbärstomater

Spagetti med pesto och körsbärstomater - Galbani
Gör så här

Tillåt oss föreslå ett nytt och otroligt smakrikt pastarecept som avbrott i rutinen av spagetti bolognese och carbonara: spagetti med hemlagad pesto och körsbärstomater.

Skölj basilikaknippet och körsbärstomaterna i kallt vatten. Krama ur basilikabladen i en ren och torr handduk och ställ körsbärstomaterna åt sidan.

Skala och hacka vitlöken.

Mosa samman basilikan, hälften av vitlöken, Grana Padano D.O.P. Galbani, pinjenötterna och en skvätt olivolja i en skål.

Tillsätt oljan droppvis under konstant vispning (som när du gör en majonnäs) tills all olivolja har bundits in i såsen.

Hetta upp 5 matskedar olivolja i en teflonpanna på svag värme.

Häll i resten av den hackade vitlöken, de krossade fänkålsfröna och några basilikablad i den varma oljan.

Ta fram körsbärstomaterna och dela dem i halvor.

När vitlöks- och fänkålsröran har stekts i några minuter lägger du i körsbärstomaterna.

Smaka av efter behag och låt puttra under lock på medelhög värme i ungefär 10 minuter.

Koka under tiden upp en stor kastrull med saltat vatten.

Häll i spagettin i det kokande vattnet och koka i 7 minuter om du vill ha den al dente. Häll av vattnet från spagettin.

Lägg upp spagettin i en halvdjup tallrik, täck med pesto och häll över tomaterna och Ricotta Galbani.

Tips från Miamissimo

Du kan också göra din egen pesto genom att krossa ingredienserna i en mortel och sedan vispa ihop med en gaffel.

Det här receptet är idealiskt för vegetarianer, men det är också gott att bryna kyckling eller köttbullar tillsammans med tomaterna.

Fler recept:

Äkta spagetti bolognese

Spagetti i krämig vitsås

Spagetti ubriachi

Spagettisufflé

Auberginerullar med spagetti

Förrätt med spagetti och ansjovis

Spagettiomelett

Spagetti chitarra med ricotta och räkor

Spagetti med tomat och Grana Padano

Spagetti med paprika, oliver och ricotta

Dela det här receptet Länken har kopierats.