Recept

Pasta med fyra sorters ostar

Pasta med fyra sorters ostar - Galbani
Gör så här

Ta fram en stekpanna och smält hälften av smöret, det vill säga ca 50 gram.

Häll i mjölet i det helt smälta smöret och rör om energiskt.

Tillsätt sedan den kalla mjölken.

Rör om igen. Koka sedan upp och låt koka i 5–6 minuter.

Ta under tiden fram förpackningen med Gorgonzola D.O.P. Galbani och skär den i små tärningar på köksbänken eller på en skärbräda.

Skär Mozzarella Galbani i skivor och gör samma sak med getosten.

När blandningen har kokat färdigt i stekpannan drar du bort den från plattan och lägger i de färdigskurna Gorgonzola Galbani-bitarna.

Blanda även i Mozzarella Galbani och getosten i blandningen.

Blanda alltihop tills ostarna har smält helt och blandats med övriga ingredienser.

Ta sedan fram en stor kastrull och fyll den med vatten.

Koka upp vattnet och häll i pastan. Koka enligt anvisningarna på förpackningen för önskat tuggmotstånd (mycket tuggmotstånd, lätt tuggmotstånd, genomkokt).

När pastan är så hård eller mjuk som du vill ha den häller du försiktigt av vattnet.

Lägg sedan upp pastan på en tallrik och salta och peppra efter smak.

Tillsätt sedan ostsåsen.

Blanda ihop alltihopa.

Tips från Miamissimo

Det här receptet kan göras med valfri pasta. Tagliatelle, snäckor, fjärilar eller någon annan sort. Alla går lika bra!

Förslag på recept:

Äkta spagetti bolognese
Lasagne med kyckling och svamp
Pastafjärilar med ricotta, lufttorkad skinka och rucola
Hemmagjord ravioli med ricotta och spenat
Ravioli med magert kött och valnötter

Dela det här receptet Länken har kopierats.