Ostrisotto - Galbani
Gör så här

Prova detta enkla recept på ostrisotto med Mozzarella Cucina Galbani, Galbani Gorgonzola D.O.P., Parmigiano Reggiano D.O.P. Galbani och smör som kokas på spisen.

Koka upp 1 liter köttbuljong i en kastrull. Salta efter behag och rör om väl. Ta bort kastrullen från spisen och lägg på locket. Smält hälften av smöret i en kastrull. Bryn de finhackade salladslökarna i smöret på mycket svag värme. Låt dem brynas i 20 minuter så att de blir mjuka utan att få färg. Tillsätt vid behov 1–2 skedar buljong.

Häll snabbt i riset när löken är klar. Höj sedan värmen något för att bryna riset i några minuter under ständig omrörning.

När riset har absorberat vätskan och är genomskinligt och glänsande häller du i det torra vita vinet. Låt vinet koka bort och häll sedan i en sleva i taget av den rykande heta buljongen samtidigt som du hela tiden fortsätter att röra om.

Häll undan för undan i all buljong i kastrullen med riset. Fortsätt med lite i taget tills riset har absorberat all vätska.

Ta bort risotton från värmen när den fortfarande kokar. Lägg i den fintärnade Mozzarella Cucina Galbani, Gorgonzola D.O.P. Galbani, resten av smöret och Parmigiano Reggiano D.O.P. Galbani. Låt sedan ostarna smälta. Häll i grädden för att få till den krämiga konsistensen.

Täck över med lock. Ta bort kastrullen från plattan. Låt risotton stå i några minuter och lägg sedan upp på ett serveringsfat. Servera risotton rykande varm.

Du kan också lägga på lite albatryffel innan du serverar. Tryffelolja är också ett bra alternativ.

Tips från Miamissimo

Servera gärna risotton med svampkyckling eller annan fågel, eller varför inte lite rökt skinka.

Dela det här receptet Länken har kopierats.