Minestrone - Galbani
Gör så här

Minestrone tar lite tid att laga och börjar redan kvällen före när du lägger de vita bönorna i en skål med kallt vatten.

Efter en hel natts blötläggning kokar du bönorna i en stor kastrull med vatten i ca 30 minuter.

Gör under tiden en buljong av buljongtärningarna och vatten.

Skölj och skala morötterna, potatisen, purjolöken, rotsellerin och zucchinin.

Lägg ned tomaterna i en kastrull med kokande vatten. Ta sedan upp dem, skala och kärna ur dem.

Skär grönsakerna i små bitar. Skiva löken och mosa de skalade vitlöksklyftorna.

Bryn alla grönsaker i lite olivolja i en gryta på medelhög värme i 5 minuter.

Häll i buljongen och låt koka 20 minuter.

Häll sedan i de vita bönorna, basilikabladen och örtblandningen av rosmarin och lagerblad. Häll i makaronerna och koka dem mjuka.

Salta och peppra och servera denna minestronesoppa med Gran Gusto Galbani.

Tips från Miamissimo

Strö över en grön färgklick i form av lite finhackad persilja och basilika. I det traditionella receptet görs minestronen på enbart grönsaker, men under årens lopp har grönsakerna fått sällskap av fläsk och annat kött.

Det här minestronereceptet kan göras mycket mättande, så det kan absolut ätas som huvudrätt.

Denna italienska soppa är en typisk bondrätt eftersom den görs på få ingredienser samtidigt som den är näringsrik. Detta italienska recept finns dock i flera olika varianter som skiljer sig åt mellan olika regioner.

I grönsaksblandningen kan man exempelvis blanda i sockerärter, spritärter eller gröna bönor. Rotsellerin kan också bytas ut mot stjälkselleri.

Genom att lägga i några kålblad ger man soppan rikare smak. Det enda man ska vara noga med är att välja ekologiska grönsaker. Och om du inte gärna vill använda buljongtärningar kan du använda helt vanligt vatten, något som för övrigt är vanligt i minestronesoppans ursprungsland.

Det vanligaste är att använda makaroner i en minestrone, men det finns också recept med ris i stället för pasta – en perfekt lösning om någon i familjen är glutenintolerant!

Smaklig måltid!

Dela det här receptet Länken har kopierats.