Recept

Risotto med purjolök och räkor

Risotto med purjolök och räkor - Galbani
Gör så här

Skala räkorna för att göra en fiskbuljong. Koka upp 1l vatten och tillsätt räkskal, hackad lök och persilja. Tillsätt salt och peppar efter smak.

Skölj purjolök och skär den i tunna strimlor. Stek med en skvätt olivolja. Tillsätt sedan ris och stek en stund.

När riset rostas, häll i vitt vin och låt det absorberas.

När riset har absorberat allt vin, häll i några skedar buljong och låt sjuda på låg värme. Detta steg är det viktigaste för risotto, eftersom det handlar om att fukta din beredning med buljongen. Det förväntade resultatet är fuktigt ris, men inte flytande, vilket har fått tid att njuta av alla aromer.

Låt det koka på medium värme i 15 till 20 minuter.

Medan riset kokar, värm två matskedar olivolja i en kastrull och bryn de skalade räkorna i två minuter på mycket hög värme, se till att de inte bränns.

Stäng av värmen när räkorna är guldbruna och lägg till skurna körsbärstomater och lite persilja.

När riset är kokt och vattnet har absorberats så vänder du i räkorna.

Vill du ha en krämig och jämn risotto: lägg i en smörklick och 100 gram mascarpone!

Dela det här receptet Länken har kopierats.