Recept

Äkta spagetti bolognese

Äkta spagetti bolognese - Galbani
Gör så här

Skala och skiva löken. Fräs den på hög värme gärna med lite extra jungfru olivolja tills den får lite färg.

Lägg i köttfärsen, salta och peppra och stek på hög värme i ca 5 minuter.

Lägg sedan i de krossade tomaterna och låt alltihop sjuda på låg värme i ungefär 35 minuter under omrörning. Du kan även göra din egen tomatsås och krydda med basilika för extra smak!

Koka under tiden upp vatten med salt och lite olja i en stor kastrull.

Lägg i spagettin när vattnet kokar och koka enligt koktiden på paketet.

Häll av vattnet när spagettin är klar och lägg upp direkt i djupa tallrikar.

Täck pastan med bolognesesåsen och riven parmesanost.

Tips från Miamissimo

För bolognesereceptet ovan ska du välja nötkött av bra kvalitet, eller en blandning av nöt- och skinkfärs. En buljongtärning förhöjer smaken.

Några andra alternativ till denna spagetti bolognese är spagetti med tomatsås, spagetti med ricottakräm och spagetti med grönsaker.

Dela det här receptet Länken har kopierats.