
Hårdost

Lagrade hårdostar
Bakom de unika italienska hårdostarna döljer sig långa månaders lagring och noggrant arbete. De italienska hårdostarna är några av de sällsynta ostar som uteslutande görs på komjölk från specifika områden. Inga kemiska tillsatser behövs och alla tillverkningssteg görs för hand. I denna kategori av italienska hårdostar ingår Grana Padano och Parmigiano Reggiano. Grana Padano tillverkas endast i regionerna Lombardiet, Piemonte, Trentino och Emilia-Romagna samt en del av Veneto.
Parmigiano Reggianos område är avgränsat till provinserna Parma, Reggio Emilia, Modena och Bologna söder om floden Po.
Vi har även vår Gran Gusto i sortimentet. Gran Gusto betyder stor smak på italienska. Galbani Gran Gusto är besläktad med de italienska hårdostarna och är hård, lite grynig och härligt smakrik med en nötig ton. Godkänd och älskad av Italienarna själva. Kvalitativ långlagrad ost perfekt till Italiensk matlagning – på pastan, på salladen eller i risotton. Kan också med fördel läggas fram till fördrinken.