Laxlasagne - Galbani
Gör så här

Börja med att göra en béchamelsås.

Smält smöret i en kastrull på låg värme.

Häll sedan i lite mjöl i taget under omrörning.

Efter några minuter häller du långsamt i en skvätt mjölk. Fortsätt hela tiden att röra om så att det inte klumpar sig.

När blandningen börjar puttra och tjockna stänger du av plattan och kryddar med salt och peppar och lite riven muskotnöt.

Tips från Miamissimo

Receptet på béchamelsås är snabbt och enkelt – det svåra är att få till den rätta konsistensen. Det gäller att röra om konstant och att sänka värmen om det börjar bränna fast i botten av kastrullen.

Nästa steg i detta laxlasagnereceptet är att förbereda pastan.

Fyll en kastrull med vatten och sätt på plattan. Häll i en matsked olivolja och en nypa salt när vattnet kokar.

Lägg i lasagneplattorna en i taget under ca 2 minuter. Ta sedan upp dem med en hålslev och skölj under kallt vatten.

Bred ut de kokta plattorna på en handduk och låt dem torka.

Skär avslutningsvis de färska laxskivorna i små bitar.

Bryn dem 2 minuter i en stekpanna i lite smält smör och stäng sedan av plattan.

Tips från Miamissimo

Du kan också blanda färsk och rökt lax för en intensivare smak.

Sätt sedan på ugnen på 180 °C och fintärna Mozzarella Galbani-bollen.

Ta fram en ugnsfast form och bred ut några matskedar béchamelsås i botten.

Lägg sedan ut ett lager lasagneplattor utan att plattorna överlappar varandra.

Fortsätt med béchamelsåsen, en fjärdedel av laxen, en fjärdedel av de små tärningarna Mozzarella Galbani och avsluta med ett lager Parmigiano Reggiano D.O.P. Galbani.

Upprepa proceduren och avsluta med ett lager béchamelsås som du beströr med riven parmesanost.

Sätt in formen i ugnen i ca 40 minuter. Sätt ugnen på grillinställning när det är 5 minuter kvar av gräddningen för att få en fint gyllenbrun och krispig yta. Stäng sedan av ugnen och ta ut formen.

Servera med en sallad och njut!

Varianter:

Fler recept: 

Köttfärs- och ricottalasagne
Lasagne bolognese
Spenatlasagne
Lasagne med zucchini, morötter och basilika

Se alla våra tips på hur du lyckas med lasagnen!

Dela det här receptet Länken har kopierats.